Operations

Het hart van ons bedrijf is onze productievestiging in Moeskroen. Daar rollen dagelijks miljoenen croissants, chocoladekoeken en andere lekkernijen over onze hoog-geautomatiseerde productielijnen, dankzij de hulp van onze meer dan 150 arbeiders.

Alles begint in ons Grondstoffenmagazijn. Daar neemt Emmanuel, één van onze magazijniers, de bloem, gist, boter, en alle andere grondstoffen in ontvangst van onze leveranciers. Zijn uitdaging is om te zorgen dat elke grondstof op de juiste manier en op de juiste plaats gestockeerd wordt, en dat onze productielijnen op elk moment alle nodige grondstoffen hebben om te kunnen blijven draaien. Daarnaast wordt de kwaliteit van elk product nagekeken en voorzien van een label. Zo kunnen achteraf nauwgezet nagaan welke producten met welke grondstoffen gemaakt werden.

Onze deegbereider Louis is verantwoordelijk voor het programmeren van de machines die het deeg mixen. Deze machines werken eigenlijk op net dezelfde manier als een kneedmachine thuis!

Voor onze producten met vullingen, worden de vullingen bereid door onze vullingsvoorbereider Amélie. Zij mixt de banketbakkersroom, confituren, chocolade, kaasmixen en andere heerlijke vullingen voor onze producten met behulp van een vullingmixer.

Zodra het deeg en vulling op onze lijn terecht komt, is het de beurt aan onze lijnverantwoordelijke Léon. Léon combineert zijn kennis van deeg en viennoiserie, zijn vaardigheid in het bedienen van machines, en zijn leiderschapscapaciteiten om een vlekkeloze productie te garanderen.

Samen met zijn assistent-lijnverantwoordelijke bedient hij de hoog-geautomatiseerde productielijn. Het deeg wordt daar gevormd tot heerlijke croissants, en gaat door een rijskamer zodat het deeg kan rijzen. Na het eventueel nog aanbrengen van toppings bovenop de producten, worden de producten razendsnel ingevroren, zodat ze kraakvers blijven tot op het moment dat ze bij jou uit de oven komen.

Léon staat er natuurlijk niet alleen voor. Hij wordt bijgestaan door zijn teamleader, door onze kwaliteitsmedewerkers die testen of de geproduceerde producten volgens de wensen van de klant zijn, en door onze techniekers zoals Luc. Luc volgt onze machines op voor het preventieve onderhoud, en komt tussen bij eventuele pannes. Luc heeft niet alleen een grondige kennis van mechanica, elektronica en koeling, maar ook van automatische sturingen om de lijnen te programmeren.

Nadat de producten grondig afgekoeld zijn in onze vrieskamer, komen ze terecht in onze verpakkingsafdeling. Daar is onze Verpakkingsoperator Victor verantwoordelijke voor de machines die de producten verpakken. Victor stelt niet alleen de machines in die de producten netjes in zakken en vervolgens in dozen verpakken, maar hij doet ook verschillende kwaliteitscontroles op onze producten. De geëtiketteerde dozen komen na de verpakkingsafdeling terecht bij de palettiseermachine, waar ze op palet worden geplaatst.

Tot slot komen de paletten terecht bij onze magazijniers. Daar trotseren Edouard en zijn collega’s de koude van -25°C om te zorgen dat onze producten in goede staat en zo snel mogelijk wereldwijd bij de juiste klant terecht komen.